Aktuelt

Silketrykk inspirert av ikonisk stol

Spennende samarbeid mellom Kunsthøgskolen i Oslo og kjent, dansk møbelprodusent. 

Publisert 01.09.2015 17:57

Carl Hansen & Søn ble grunnlagt i Odense i Danmark i 1908, og har siden blitt kjent som en av verdens mest kjente formidlere av møbler med røtter innen skandinavisk design.

Etter et ønske om å tilføre noe nytt til sitt showroom på Skøyen kontaktet de Kunsthøgskolen i Oslo for å kreere noe litt utenom det vanlige. Målet var ikke å style et produkt, men å bruke deres mest ikoniske stol til å trigge kreativitet. Briefen ble derfor å skape illustrative tolkninger av Hans J. Wegners kjente Y-stol i et 2D-format, hvor motivene skulle silketrykkes.

- Vi endte opp med å benytte oss av silketrykk for tilvirkning av plakatene fordi det er noe som kan sammenlignes med Carl Hansen & Søn sin egen måte å produsere møbler på; en kombinasjon av håndverk og bruk av maskiner, sier Morten Hippe, Area Manager i Carl Hansen & Søn. 

- Kunsthøgskolen i Oslo ble valgt som samarbeidspartner fordi skolen er et kreativt samlingssted med dyktige studenter innenfor grafisk design og illustrasjon. Her var vi sikre på at vi ville få det resultatet vi var ute etter, selv om kreativitet ikke alltid er lett å ramme inn.

Etter endt utvelgelsesprosess ble tre studenter plukket ut til å få sine motiver trykket hos trykkeriet Nerem BSS og vist fram på Designers Saturday. I følge Morten Hippe vant de tre motivene frem på grunn av sine evner til å uttrykke enkel grafikk med god estetisk sans, i tillegg til at bildene deres komplementerer Carl Hansen & Søns showroom på en god måte.

- Hva skjer ellers hos dere DS-helgen?

- Under Designers Saturday vil vi vise spennende møbelnyheter, og vår trofaste møbelfletter Benny vil også være på plass for å briljere med sin imponerende teknikk. Og man vil selvfølgelig ha mulighet til å se de tre utvalgte plakatene fra Kunsthøgskolen i Oslo. Det vil bli mye bra inspirasjon - og ikke minst deilig mat og drikke fra The Catering Collective.

 

 

Det er den ikoniske Wishbone Chair (også kjent som Y-stolen) designet av Hans J. Wegner som har vært utgangspunkt for motivene i samarbeidsprosjektet.