Aktuelt

Designers Saturday i Sveits

En av utstillingshallene Designer Saturday, Langenthal. Richard Buckminster Fullers Dome, Vitra Campus Utenfor Zaha Hadids brannstasjon på Vitra Campus En av utstillingshallene Designer Saturday, Langenthal.

Styret for Designers Saturday Oslo 2017 kom hjem med overveldende inntrykk og store doser inspirasjon etter helgens besøk på vårt søsterarrangement Designers Saturday i Langenthal, Sveits.

Publisert 16.11.2016 12:43

Designers Saturday Langenthal foregår der design skapes. Det er ikke et produktshow i en anonym messehall, men iscenesatt der produksjonen foregår. Store produksjonshaller, lager og kantiner blir omgjort til atmosfæriske visninger med spektakulære utstillinger, ofte i grenseland mellom kunst og design. Publikum blir invitert til egne tolkninger og får innblikk i en spennende verden av design. Utstillere var mange kjente internasjonale selskaper; mer enn 70 internasjonale brands. I tillegg er det gitt plass til flere nasjonale og internasjonale kunst- og design høgskoler.

Mye er likt, sveitserne startet bare ett år senere enn oss; i 1987 og har siden arrangert hvert annet år. Årets arrangement er det 15 i rekken. Formålet er å støtte opp under og fremme sveitsisk design. I motsetning til vårt DS, der alle utstillere regnes som vertskap og arrangører, er det i Langenthal 5 produsenter som samarbeider og står for arrangementet.