Aktuelt

Snøhetta motivert av Designers Saturday-pris

Aesops første Oslo-butikk sto ferdig i 2014, og vant året etter Designers Saturday Best Interior Award.

 

Å vinne Designers Saturday Awards Best Interior i 2015 ble en drivkraft for å jobbe enda hardere for lage nyskapende og meningsfulle interiører, forteller interiørarkitekt Peter Girgis.
 

Publisert 18.05.2017 22:59

Aesops lokaler rundt om i verden er kjent for design som bryter med de tradisjonelle tankene om hvordan en butikk skal se ut. Oslo er intet unntak, og da Snøhetta skapte kjedens første butikk i byen, ble det både internasjonal omtale og topplassering i Designers Saturday Best Interior Awards 2015. 
 
Interiørarkitekt Peter Girgis, som sammen med Heidi Pettersvold Nygaard sto bak prosjektet, sier at prisen har hatt betydning for hans og Snøhettas videre arbeid: – Å vinne motiverer oss selvsagt til å arbeide enda hardere for å skape meningsfulle steder både for  klientene våre og dem som skal bruke lokalene. Dessuten er det å få en slik oppmerksomhet fra dine kollegaer, en ære som mottas med ydmykhet, understreker Girgis.

Det er fortsatt mulig å sende inn bidrag til Designers Saturday Awards Best Interior 2017.  Les mer om konkurransen og send inn ditt bidrag. 
 
At nettopp dette prosjektet fikk prisen for beste interiør, tror han skyldes designets varige og tidløse kvalitet. – Når vi besøker Aesop-butikken nå i etterkant, innser vi at holdbar design kjennetegnes av faktorer som enkelhet og konsistens. Rommet har en kontemplativ og storslått kvalitet takket være takets hvelvede former som fører tankene til kirkerom og andre åndelige steder. Det er tradisjonelt med en moderne vri.

Åsmund Engesland vant Designers Saturday Awards Best Talent i 2015. Her kan du lese hvordan det har gått med den unge designeren siden den gang.
 
Arbeidet med Aesop-butikken har ifølge interiørarkitekten utviklet og styrket Snøhettas forståelse for hvordan eksisterende elementer i et lokale kan brukes for å skape en unik innredning. 
– Materialer med en særpreget karakter eller kulturell kvalitet, som i dette tilfellet det gamle tregulvet og murveggene, kan påvirke hvordan vi løser oppgaven og tas med videre i det nye interiøret. Å bruke naturgips i en murbygning er et eksempel på materialvalg som tar utgangspunkt i eksisterende rammene. 
 
Interiørarkitekten ser frem til 2017-utgaven av Designers Saturday, der han skal hente inspirasjon fra kreative og oppfinnsomme studentarbeider. - Dessuten blir det selvsagt interessant å se hvilke prosjekter som Best Interiors-juryen fremhever i år.

Fakta om Designers Saturday Awards Best Interior:

  • Konkurransen er åpen for alle norske utøvere med treårig høyskoleutdannelse innen interiørarkitektur.
  • Utøvere deltar ved å sende inn sine beste innredningsprosjekter, og prisen er ment å være en oppmuntring og påskjønnelse til alle profesjonelle utøvere av faget.
  • Vinneren kåres av en internasjonal fagjury.
  • Resultatene offentliggjøres på åpningen av Designers Saturday fredag 8. september.

Alle bilder: Snøhetta

 

– Holdbar design kjennetegnes av faktorer som enkelhet og konsistens.

Peter Girgis