Aktuelt

PRESSEMELDING: Designfest i sentrum

Publisert 19.08.2019 16:35

Design som tar ansvar

Nå er det under en måned til det er designfest i Oslo sentrum! Vi i Designers’ Saturday teller ned til åpningen klokken 15 fredag 6. september, og ser frem til yrende folkeliv og engasjement både blant utstillerne og besøkende. Fredagens program er åpnet for alle, lørdag er det bransjedag og søndag er alle invitert til å hoppe på en av våre busser som tar publikum rundt til de ulike stoppene. Her er en oversikt over alle aktivitetene gjennom hele helgen. 

 

Under årets Designers’ Saturday ser vi nærmere på hva som ligger i begrepet responsibility, eller ansvarlig design. For hvordan kan designbransjen og forbrukere forholde seg til bærekraft? Temaet er høyaktuelt, og vi vil gjøre vårt for å få flere til å tenke nytt rundt produksjon og forbruk.  DS Awards har ansvarlig design som tema, og i Talks, rett etter prisutdelingen på fredag 6. september, har vi invitert jurylederne Sadie Morgan, prisvinnende arkitekt fra Storbritannia som er blitt kåret til Årets Londoner, og Paul Bennett, kreativ sjef i det internasjonale designbyrået IDEO med hovedkontor i New York. Begge vil snakke om hvordan de bruker sin innflytelse til å bevege bransjen i riktig retning. 

 

Også for utstillerne er ansvarlig design et viktig tema, og vil prege mange av utstillingslokalene på ulike måter under Designers’ Saturday-helgen. Dessuten har studenter fra landets seks designutdannelser laget nyskapende installasjoner på Kunsthøgskolen i Oslo som viser at klimaproblematikken er noe som de yngre generasjonene er engasjert i og ønsker å bidra til å løse. Design som er en del av løsningen og ikke problemet, er i det hele tatt noe vi håper å kunne bidra til gjennom Designers’ Saturday i år. I reportasjen Design som tar ansvar har vi sett nærmere på hvordan designbransjen jobber for å bidra til et mer bærekraftig samfunn. 

 

Samtidig som Designers’ Saturday ønsker å sette fokus på et viktig tema, ønsker vi også yrende folkeliv og inspirerende dager. Prøvesitt moderne møbelklassikere, og oppdag nye favoritter! Designfestivalen foregår på 35 adresser i bysentrum, der nyheter fra 175 designbrands blir vist side om side i design- og interiørutstillinger laget spesielt for anledningen. Vi gleder oss over at så mange aktører i bransjen står på utstillerlisten, og ønsker både nykommere og gjengangere velkommen. 

 

Presserunde

Vi inviterer pressen til en egen rundtur på fredag 6. september i forkant av arrangementet. Hold av datoen allerede nå, så kommer vi tilbake med nærmere detaljer så fort som mulig. Det er selvsagt mulig å melde seg på allerede nå, send i så fall en e-post til marianne@designerssaturday.no. 

 

Ta kontakt med oss for mer informasjon:

Pressekontakt Marianne Heen Johnsgård marianne@designerssaturday.no 

Daglig leder Eva Pedersen sec@designerssaturday.no

Styreleder Jonas Stokke jrs@jonasstokke.com

 

Følg også med på designerssaturday.no for oppdateringer og nyheter rundt årets utgave av Oslos egen designbiennale.

 

Foto: +Halle