Aktuelt

- Vi har utstillingsarealet, du har ideen

Loni Barsten hos Vitra er en av ildsjelene bak Designers Saturday 2015

Publisert 03.06.2015 17:10

- Er det du som er sjefen nå, Loni?

- Ja, men vi er heldigvis en stor og variert ledergruppe som håndterer Designers Saturday i år. Her er det møbelfolk, designere og professorer, så…

For de som ikke vet det; Loni Barsten er daglig leder hos Vitra Scandinavia, og her har hun vært i flere år. BI-økonomen har alltid arbeidet med møbler; først hos Talgø i Todalen på Sunnmøre (300 sjeler innerst i en fjord), senere hos Fora Form, før hun ble headhuntet til Vitra. Nå sitter hun altså i Stortingsgaten med Nationaltheatret som nærmeste nabo, mitt i smørøyet, omgitt av vakre produkter.

- Vi gleder oss til arbeidet og til arrangementet som helt sikkert blir like vellykket som før om årene, hvis ikke bedre, for vi introduserer noen nye elementer. Vi tilbyr i år et raust utstillingsområde på Khio (Kunsthøgskolen) til den som kommer opp med et usedvanlig konsept for dette området. Vi ser etter en installasjon, eller en utstiller som on the edge kunstnerisk sett evner å fascinere vår lille jury som skal velge ut beste forslag. Vi ønsker ingen vanlig produktutstilling, men heller en usedvanlig idé som harmonerer med vårt arrangement og vår bransje.

Utstillerne må selv påkoste arbeid og montering, men får gratis disposisjon til et fint utstillingsområde. Loni mener dette vil gi en ny dimensjon til Designers både for publikum og utstillere. 

- Det går fort til september, er dere i rute?

- Alt er under kontroll, vi gleder oss. Svensker, dansker og europeere misunner oss arrangementet. Det gir oss selvsagt en smule prestasjonsangst, men mest inspirasjon. En siste ting til slutt; arrangementet for to år siden serverte ikke alkohol før lunch. Det var et særs vellykket grep. Vi fortsetter med det samme i år. Fint for noen som kan bli veldig slitne utpå kvelden, og fint for oss alle.