Aktuelt

- En faglig begivenhet å være stolt av

Hyllesystemet New Order, designet av Stefan Diez. Hyllesystemet New Order, designet av Stefan Diez.

Den danske møbelprodusenten HAY har begynt forberedelsene til Designers Saturday

Publisert 10.06.2015 14:38

Møbelmann Claus Als leder HAYs virksomhet i Norge, og har tidligere jobbet for både Rønning og Vitra. Etter mange år i Norge har dansken deltatt på Designers Saturday et uttall ganger, og ser frem til årets arrangement.

– Jeg har vært med på Designers Saturday hvert år siden 1993, og det er imponerende at man på delvis dugnadsvis og med stort engasjement har skapt et designevent som for utstilleren  utbyttemessigt er på høyde med store messer i andre nordiske land, sier Claus.

– En møbelmesse har ofte et par døde dager, men Designers i Oslo har fullt drønn på kort tid – det er vel det som er forskjellen på en 100 meter og en 5000 meter i sprint. Og 100 meteren er jo også noe mer interessant å se på!

HAY vil i år blant annet presentere hylle- og bordsystemet New Order, designet av tyske Stefan Diez. Modulene med enkle elementer kan løse problemer knyttet til oppbevaring og romdeling både på arbeidsplassen, på kontoret og i hjemmet, og er laget i aluminium med fronter i finér eller tekstil. I tillegg vil HAY også stille ut loungestolen Uchiwa designet av Doshi Levien og flere andre produkter fra kolleksjonen. I år holder de til i Kulturkirken Jacob, vis á vis DogAs lokaler ved Akerselven.

– Vi ville gjerne ha vært i vår butikk og showroom HAY House i Hegdehaugsveien, men vi fikk det ikke til på grunn av reglene for opprettelse av stoppested. Men vi hadde planlagt å lage en skikkelig launch av New Order-systemet i Norge i 2015, og DS vil være en god anledning. Dette krever riktignok plass, så at fikk muligheten til å avholde det i Kulturkirken Jakob var supert. Det blir en fantastisk kulisse som dere kan glede dere til, og vi holder åpne også fredag 4. september.

– Hvordan er ditt faglige utbytte av Designers Saturday?

– Da jeg skulle delta for første gang trodde jeg det var en stor drikkefest for den norske interiørbransjen, men jeg ble klokere. Kombinasjonen av sosialisering, faglighet og en avstressende atmosfære er gode rammer for dialog på en upretentiøs måte. Og både utstillere og besøkende er effektive til å få det hele med. For meg har det alltid vært en viktig faglig begivenhet, så det kan vi være stolte av i Norge.

– Hva ser du mest frem til ved arrangementet?

– Energien - når man kjenner lukten av sagmuggen i manesjen stiger begeistringen, man er jo på en måte litt av en sirkushest. Og så blir det å treffe en masse mennesker –  jeg ser nesten mer til mine relasjoner i bransjen en til mine egne private venner til daglig.  Så et kjent fjes, en klem og et cool produkt.

– Drikker du øl, vann eller vin på standen?

– Møbelmesser hadde før i tiden et litt dårlig rykte hva angår alkohol fra tidlig morgen, men det har de heldigvis ikke lenger. Det er omkostningstungt med et slik arrangement, så alt med måte. Det går i kaffe og vann i løpet av dagen, og så er det hyggelig og på sin plass med et glass vin eller en bajer senere på dagen. I år som tidligere skal det også bli en storslått DS-fest på lørdagskvelden, så det gleder vi oss stort til.

Doshi Leviens loungestol Uchiwa er ett av produktene HAY viser frem på Designers Saturday i år.