Aktuelt

Kjente navn til Designers Saturday

Møbelbutikken Expo Nova fyller 50 år, og feirer med celebert besøk av Giulio Cappellini og Patricia Urquiola.  

Dorthe Smeby Publisert 13.08.2015 10:00

Andreas Madshus er et kjent navn i norsk møbelbransje, og har drevet møbel- og interiørbutikken Expo Nova i en årrekke. I slutten av juni flyttet de til nye, store og lyse lokaler på Skøyen i Oslo, som også vil huse flere internasjonale designgjester helgen 5. og 6. september.

- Fredag den 4. september er den store festdagen hos Expo Nova, sier Andreas. - Vi markerer at vi fyller 50 år, at vi har åpnet to nye butikker på Skøyen og at det er kick-start for Designers Saturday. Markeringen vil foregå på en lukket fest i våre lokaler fra klokken 18.00.  Flere kjente designere deltar, blant annet Giulio Cappellini, Patricia Urquiola og Dirk Wynants, samt flere norske, kjente navn.  

Både Giulio Cappellini og Patricia Urquiola vil holde et faglig innlegg på 15 minutter under den offisielle åpningen av Designers Saturday. Arrangementet finner sted på Kunsthøgskolen i Oslo fredag 4. september, og vil også romme premieutdeling av Designers Saturday Awards samt åpningen av Awards-utstillingene.   

- Hva skjer hos Expo Nova på lørdagen?

- Hos oss er det hele elleve internasjonale utstillere som viser sine nyheter. Vi starter dagen med et VIP arrangement; en frokostsamtale med Patricia Urquiola som arrangeres på hotellet The Thief for maks 20 gjester. Resten av dagen går med til å ta seg av alle våre besøkende i butikkene.

Lokalene i Drammensveien 134 har samlet både belysning og møbler, som tidligere var to separate butikker, under samme tak. Her har produktene fått arealet og plassen de fortjener, og en egen butikk dedikert til kjøkken, bad og garderobe. Andreas beskriver forskjellen som natt og dag sammenlignet med de gamle lokalene, som han mener var mer sjarmerende enn praktiske.

- Det er befriende å kunne vise moderne og modernistiske møbler i moderne omgivelser - det gir en tilleggskvalitet jeg har undervurdert, sier han. 

- De nye lokalene er laget i samarbeid med arkitekt Harald Lode, og er nøye tilpasset både våre og våre kunders behov. Forskjellen er stor, for før var det vi som måtte tilpasse oss lokalene og ikke omvendt. Og vi gleder oss til å komme skikkelig i gang med et ordentlig kick-off på fredagen!

Den nye Expo Nova-butikken domineres av glassvegger og mye lys, og er designet i samarbeid med arkitekt Harald Lode.