Aktuelt

- Vi kickstarter DS allerede på torsdagen

StokkeAustad deltar på årets Designers Saturday med nye produkter, og gleder seg til hamburger-frokost. 

Publisert 07.08.2015 14:18

Jonas Ravlo Stokke og Øystein Austad har for lengst rykket opp i norske designeres øverste divisjon, og har siden oppstarten i 2007 høstet internasjonal annerkjennelse for sitt funksjonelle og formsikre design. I duoens lokaler i Pilestredet er det høyt under taket og energi i luften, og planene er klare for deltakelsen under årets Designers Saturday.

- Stiller dere ut noen produktnyheter på Designers i år?         

-Ja! Vi lanserer Patch for Gudbrandsdalens Uldvarefabrik. Panelene har blitt vist tidligere, men vi har utvidet serien med nye tekstiler og farger som blir superfine. Den nye serien av Patch vil også inneholde tekstiler som Gudbrandsdalens Uldvarefabrik lanserer for første gang, så det er spennende. Panelene har vært gjennom akustisk testing på Høyskolen i Gjøvik og vil være klare til å bestilles. Vi har også designet en høy variant av RBM Noor-stolen for Scandinavian Business Seating og den vil bli vist for første gang på Designers. Den kommer fra et ønske som SB Seating/RBM har hatt om å lage en stol for uformelle touch-down møter. En barstol er jo noe man klatrer opp på og blir sittende i, mens denne høyden Noor nå kommer i er for å sette seg kort ned for uformelle samlinger. Det viser seg at 65 cm sittehøyde sånn sett er perfekt for et 90 cm høyt bord, og i denne høyden kan vi beholde skallet fra RBM Noor. RBM Noor Up vil bli vist hos RBM Scandinavian Business Seating på OCA under Designers, mens Patch og Gudbrandsdalens Uldvarefabrik stiller ut sammen med Foraform i Pilestredet 75 C.  

- Kommer dere til å dra rundt på lørdagen, eller blir dere stuck på én enkelt stand?  

- Vi kommer nok til å dra  en del rundt, men på torsdagen har vi en uoffisiell fest her hos oss. Det er Tonning & Stryn med StokkeAustad og Andreas Engesvik, Oslo som inviterer til et slags åpningsvorspeil for DS-helgen.

- Hvordan er det faglige utbyttet deres av DS?

- Vi synes Desigers Saturday vokser i både omfang og relevans. Tidligere har interiørfestivaler bare handlet om bransjefylla, men det er endret. Vi er spente på utfallet av årets installasjon, og flere vi har snakket med fra utlandet kommer. 

- Hva er et beste ved arrangementet?

- Burger til frokost på Thune er alltid bra, og å møte kollegaer og venner fra nær og fjern. Samt pleie gamle og etablere nye relasjoner.

- Hva jobber dere ellers med for øyeblikket?

- Flyplassmøbler (OSL + Flesland), kontorstol og nye produkter og kundeforhold for nordamerikanske produsenter. I tillegg skal vi til London mot slutten av september, hvor vi stiller ut nye ting for hjemme- og kontraktsmarkedet.

stokkeaustad.com